Je bekijkt nu Je angst voor de tandarts overwinnen in 3 eenvoudige stappen

Je angst voor de tandarts overwinnen in 3 eenvoudige stappen

Is het voor jou ook iedere keer weer een gigantische opgave om naar de tandarts te moeten? Dan ben je natuurlijk niet de enige. Toch is het wel belangrijk om je gebit goed te verzorgen en daarom dus ook minimaal twee keer per jaar een bezoekje te brengen aan de tandarts. Wanneer je het namelijk alleen maar voor je uit blijft schuiven, dan zal de drempel alleen maar hoger worden, waardoor de kans bestaat dat je helemaal niet meer gaat. Vooral wanneer je al problemen hebt met je gebit, kan dit ervoor zorgen dat deze problemen alleen maar erger worden. Om ervoor te zorgen dat jij je angst voor de tandarts kunt overwinnen, hebben we een aantal praktische tips voor je!

Kies voor een tandarts die weet wat je voelt

Het klinkt misschien wat zweverig, maar er zijn tandartsen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met angst voor de tandarts. Het is daarom dus ook aan te raden om op zoek te gaan naar een tandarts die deze ervaring ook heeft. Doe je dit namelijk niet, dan loop je het risico dat het alleen maar erger wordt, waardoor je misschien zelfs wel helemaal niet meer naar de tandarts gaat en je gebit alleen maar verder achteruit gaat. Om dit te voorkomen is een bezoekje aan de tandarts dus onvermijdelijk.

Praat erover met mensen in je omgeving

Wanneer je een bezoek aan de tandarts eng vindt, is het prettig om hierover te kunnen praten met mensen. Doe dit daarom dus ook! Er is namelijk niets zo vervelend als helemaal zelf voor je problemen te moeten zorgen, terwijl je met een goed gesprek misschien wel in één keer gerustgesteld bent. Vooral wanneer je een behandeling moet ondergaan die je nog nooit eerder hebt gehad, is het aan te raden om eens met iemand te gaan praten die een positieve ervaring heeft meegemaakt. Deze mensen kunnen je namelijk heel eenvoudig  geruststellen, aangezien ze uit eigen ervaringen praten.

Ga niet alles online opzoeken

Wanneer je als kind naar de kindertandarts Zoetermeer moet, dan weet je vaak nog niet wat je kunt verwachten. Je ouder bereiden je wel voor, maar het is aan de tandarts zelf om ervoor te zorgen dat alles op de juiste manier gebeurt. Wanneer je ouder wordt is dit natuurlijk een heel ander verhaal. We zijn namelijk geneigd om alles direct op het internet op te zoeken. Dus ook wanneer we een bepaalde behandeling bij de tandarts moeten ondergaan. Je kunt je dus wel voorstellen wat voor effect of dit kan hebben op je gemoedstoestand. Op het internet lees je namelijk vaak niet de meest positieve ervaringen van mensen, maar vaak de extremen die 1 op de 1000 keer voorkomen. Voorkom daarom dus ook onnodige spanning en stress en zoek van te voren niets op. Heb je vragen, stel deze dan bij je tandarts of de assistent zelf.