Je bekijkt nu Drie tips omtrent je huisdieren!

Drie tips omtrent je huisdieren!

Het hebben van huisdieren is een prachtig iets in het leven van ieder mens. Een gezond huisdier zal (nog meer) kleur aan je leven geven! Een belangrijk onderdeel van die zin is zeker het woordje gezondheid. Als het beestje een ongezond leven leidt, dan zal dit ook van grote invloed zijn op jouw dagelijkse gang van zaken. Om het beestje een zo gezond mogelijk leven te geven, geven we jou in deze blog drie tips om dit te bewerkstelligen!

Zorg voor een goede plas omgeving

Plassen is ontzettend belangrijk voor zowel mensen als dieren. Door te plassen kunnen we onze afvalstoffen uit het lichaam verwijderen. Plassen is voor dieren minstens net zo belangrijk als voor mensen. Het grootste voordeel van de mens ten opzichte van het dier is dat de mens er over kan communiceren als er iets mis lijkt te zijn. Als een kat last heeft van blaasontsteking bij katten dan zul je dit bijvoorbeeld als huisdiereigenaar moeten kunnen aflezen aan het gedrag van de katten! Een goede plas omgeving voor je huisdieren bestaat dan niet alleen uit een plek waar de beestjes zich veilig voelen, maar ook uit een plek waar jij ze kunt observeren! Zo weet je het het snelst als er iets mis is met het beestje.

Voeding staat centraal

De gezondheid van je huisdier gaat hand in hand met de voeding die je het beestje geeft. Als je jouw hond bijvoorbeeld iedere avond je gebruikte pannen laat uitlikken dan is de kans groot dat het beest snel obesitas zal krijgen. Voer je huisdieren dus zoals je jezelf zou voeren. Geef ze gezond eten en laat ze genoeg bewegen. Wanneer ze dat verdiend hebben, kun je ze ook wel belonen met een snackje!

Oren van huisdieren

Oren van huisdieren zijn enorm belangrijk omdat huisdieren niet alleen luisteren met hun oren maar vaak ook communiceren met de oren! Het is dan ook belangrijk om de oren van de beestjes goed in de gaten te houden. Dit doe je door ze regelmatig te observeren en schoon te maken. Het schoonmaken van de oren zorgt ervoor dat het oorsmeer hond niet opgehoopt zal raken in de oren. Je kunt de oorsmeer uit de oren van de beestjes verwijderen middels een normaal wattenstaafje of een oorsproeier!