Je bekijkt nu Behandelingen in fysiotherapie

Behandelingen in fysiotherapie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Fysio

Heb je last van spierblessures? Dan kun je het best naar de fysio in Oss gaan. Fysiotherapeut helpt je bij het aanpakken van eventuele klachten die te maken hebben met je spieren, botten, banden, gewrichten en pezen. Sommige klachten kunnen worden veroorzaakt door een verkeerde zithouding of het tillen van zware voorwerpen. Daarnaast kun je ook blessures oplopen na het sporten. De therapeut kan je voorstellen om verschillende behandelingen te doen om de lichamelijke klachten te bestrijden. Fysiotherapeut kan ervoor zorgen dat je klachtenvrij kunt bewegen en je dagelijkse bezigheden kunt doen. Als je eenmaal bij de fysiotherapeut bent geweest, kunnen ze je klachten beoordelen. Vervolgens bepalen zij de juiste behandelingen voor je klachten. De behandelplannen kunnen oefeningen, massages en het gebruik van professionele apparatuur omvatten. Hier zijn enkele behandelingen die je kunnen helpen om normaal te bewegen.

Een echografie behandeling

Heb je langdurig last van spierblessures? Om je klachten zichtbaar te maken maakt de fysiotherapeut gebruik van echo apparatuur. Deze tool wordt gebruikt om eventuele klachten in het bewegingsapparaat te diagnosticeren. De therapeut controleert met echografie de aandoening op je pees en spier. Na dit diagnostisch proces kan de therapeut verschillende klachten ontdekken, zoals spierscheuren, hielspoor, peesirritatie, bursitis en carpaaltunnelsyndroom. Door gebruik te maken van de geluidsgolf wordt je spierweefsel zichtbaar op het scherm. Dit onderzoek kan snel worden gedaan en is helemaal niet pijnlijk. Echografie kan een betere diagnose geven dan röntgenfoto’s en MRI. Na afronding van dit onderzoek geeft de therapeut behandeladviezen.

Een EPTE-behandeling

EPTE is de korte vorm van percutane electrolyse therapie. Deze behandeling is nuttig om peesklachten aan te pakken. De therapeut kan deze behandeling gebruiken voor de sporters die last hebben van overbelastingsblessures. Het doel van deze behandeling is om de pijnklachten te doorbreken en het lichaam te stimuleren het herstelvermogen te herstellen. EPTE-behandeling is ideaal om pees klachten zoals pijn in de patellapees, chronische elleboogpijn, achillespees pijn en plantaire fasciopathie op te lossen. Bij deze behandeling wordt een dunne naald gebruikt die op de plaats van het letsel wordt ingebracht. Hoewel er naalden worden gebruikt, is deze behandeling niet pijnlijk. Het heeft ook geen operatie en medicijnen nodig. Meestal wordt een EPTE-behandeling gecombineerd met andere behandelingen om betere resultaten te krijgen.