Je bekijkt nu Aanvullende zorgverzekering vergelijken 2021

Aanvullende zorgverzekering vergelijken 2021

Je aanvullende zorgverzekering 2021 is net zo belangrijk als het vergelijken van de verschillende basisverzekeringen. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten aanvullende verzekeringen. Je vergelijkt niet alleen verschillende verzekeraars met elkaar, maar ook de verschillende opties bij een enkele aanbieder. Ondanks dat het even werk is, loont het zeker de moeite. Met een goed passende aanvullende verzekering bespaar je jaarlijks een hoop kosten.

Vanaf half november aanvullende zorgverzekering vergelijken 2021

Op Prinsjesdag werden de grootste veranderingen voor de zorgverzekeringen van volgend jaar aangekondigd. We weten nu dat de premies, zoals bijna ieder jaar, weer omhoog gaan. Reden genoeg dus om het ziektekostenverzekering vergelijken serieus te nemen. Ook weten we dat we vanaf 12 november kunnen overstappen. De zorgverzekeraars hebben namelijk tot die dag de tijd om hun nieuw polissen en aanvullende verzekeringen te presenteren.

Heb jij in 2021 een aanvullende verzekering nodig?

Als eerste kijk je naar de basisverzekering voor 2021. Wat is er veranderd ten opzichte van dit jaar? Vervolgens kijk je naar jezelf. Is er iets veranderd aan jouw zorgbehoefte? Of gaat er komend jaar iets veranderen? Maak een lijstje van al deze punten en check of er dingen zijn die niet (meer) gedekt worden door de basisverzekering. Als dat het geval is, dan doe je er goed aan om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Stap niet over voordat je geaccepteerd bent

Een zorgverzekeraar mag niemand weigeren voor een basisverzekering. Maar voor een aanvullende verzekering mogen ze dat wel. Voor sommige aanvullende polissen moet je vooraf een medische vragenlijst invullen. Aan de hand van jouw antwoorden bepaalt de verzekeraar of je geaccepteerd wordt, of niet. Wacht dus altijd op een groen licht van de nieuwe verzekeraar alvorens je huidige verzekering op te zeggen.

Alles bij dezelfde zorgverzekeraar is makkelijker

Het is mogelijk om de aanvullende polis bij een andere verzekeraar af te sluiten dan waar je de basisverzekering hebt lopen. Dit kan soms voordeliger lijken, maar meestal is dat het niet. De zorgverzekeraar mag in deze gevallen namelijk een administratieve opslag rekenen. Die kan oplopen tot 50% van de premie. Ook loop je wellicht kortingen mis die veel verzekeraars geven als je meerdere producten bij hen afsluit. Beter dus om alle verzekeringen bij een en dezelfde zorgverzekeraar af te sluiten. Dat is bovendien overzichtelijker.