Lupus Nederland
 
 

Nieuws

Congres voor mensen met lupus op Wereld Lupus Dag

Op zaterdag 10 mei 2014 organiseren de NVLE en Lupus Nederland ter gelegenheid van Wereld Lupus Dag een groot congres voor mensen met lupus erythematosus en het antifosfolipiden syndroom (APS). Zeven toonaangevende sprekers delen op deze dag hun kennis en laatste inzichten op het gebied van lupus en APS. Daarnaast wordt de LUPUS award uitgereikt aan een specialist of onderzoeker die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan onderzoek naar deze ziekten. Meld je aan en kom ook naar deze bijzondere dag!

Lees verder

Aandacht voor SLE die op de kinderleeftijd is ontstaan

Een bijzondere samenwerking tussen het Reumafonds en het NVLE fonds heeft het mogelijk gemaakt dat het project "Verbetering van kwaliteit van zorg voor kinderen en jongeren met SLE" van start kon gaan. Met het verkregen geld, is arts-onderzoeker Noortje Groot aangesteld. Samen met verpleegkundige Annette van Dijk en kinderarts-reumatoloog/immunoloog Sylvia Kamphuis wordt hard gewerkt aan dit onderzoek. Met een droom tot internationaal doorbreken heeft het project een Engelse titel gekregen met de flitsende afkorting CHILL-NL. Dit staat voor Childhood Lupus NetherLands.

Lees verder

Nieuw lotgenotencontactuur in UMC Utrecht

In samenwerking met het UMC Utrecht organiseert Lupus Nederland vanaf 5 november 2013 een nieuw lotgenotencontactuur in Utrecht. Tijdens een lotgenotencontactuur is er de mogelijkheid om met lotgenoten over lupus erythematosus te praten. De lotgenotencontacturen zullen plaatsvinden op de eerste dinsdag van iedere oneven maand in ruimte ‘Piazza’ in het UMC Utrecht en zullen worden begeleid door ervaringsdeskundige Jane Redder.

Lees verder

© Lupus Nederland 2014 | Boeier 2 | 2991 KA BARENDRECHT
Disclaimer